Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев даде брифинг пред медиите след проверката на стадион "Локомотив", предаде репортер на "Фокус".

На него той отговори на важните въпроси около строителството на "черно-белия" дом, като засегна и въпроси, които касят град Пловдив.

Ето какво заяви Областният управител:

"Не открихме никакви нередности, абсолютно всичко е изрядно по документацията и с изискванията за лицензиране на клуба."

"Това, което виждаме - няма никакви пречки ПФК Локомотив да получи лиценз за тази година и за този сезон да играе на стадион "Локомотив"."

На въпрос дали са осигурени средства за построяването на централната трибуна, Областният управител заяви: "Да, има осигурени средства. Както каза и господин Борисов, за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото изграждане."

"Хубаво е това нещо да стане тази година, за да не стигне до случай Локомотив и Общината да загубят тези средства, затова трябва се действа по-бързо."

"Чака се в момента МРБ, аз също като областен управител съм се ангажирал с това нещо. Ще искам една среща с министър Цеков, за да може и неговият екип да дойде на място в Пловдив, да се запознаят с проблемите на града. Да дойдат на среща в Пловдив с бизнеса и обществеността, за да може всички тези текущи въпроси да бъдат решени."

"Има и други въпроси, които засягат град Пловдив – околовръстното, водоснабдяването, много са нещата и те всички са свързани с Министерството на регионалното развитие и благоустройството."

"Тази седмица ще изпратя официална покана на Министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив, на която да направим среща и да обсъдим всички въпроси, включително и тези за трибуната на стадион “Локомотив"."