Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) - Павел Колев, откри първата пресконференция на "черно-белите" за 2024 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В първите си думи Колев поздрави българите с Новата година и им пожела ползотворна година, след което се премина и към въпросите на медиите.

Ето какво заяви шефът на "смърфовете":

"Доста неща се промениха от последното ми изказване. Има промяна в собствеността на клуба, за която вие сте уведомени и съответно оттам нататък чисто стратегически клубът е в процес на преформулиране на целите си и как ще действа оттук нататък. Има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение, но промени предстоят и те се случват в момента даже."

"Имаме нови футболисти, имаме преоформулиране на целите. Приоритет пред Локомотив ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора и това под някаква форма ще се отрази на отбора. Нашата задача да се отрази благоприятно и предстоят и други промени - Общо събрание и нов Съвет на директорите, нов изпълнителен директор и т.н."

"Нашата цел е по-скоро клубът да се заздрави. Нашата цел тук е заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора. До колко това е възможно - предстои да разберем. Остават 30 дни до трансферния прозорец и много неща могат да се променят."

"Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но това не е кой знае каква сериозна промяна в бюджета. Това, което вие знаете, е че в топ 6 Локомотив със сигурност не е на челните места по заплати, даже бих казал, че е на последните места. Може да има допълнителна пестеливост, но не смятам, че ще е възможно драстично намаляне на заплатите, защото това ще се отрази драстично на отбора."

"Банковата сметка е една на клуба и тя отдавна е със запор от НАП. Проблемът е чисто технически - актуализация данните на фирмата. Справили сме се с този проблем или поне сме на финалната права, сметката ще заработи скоро."

На въпрос на репортер на Plovdiv24.bg за лиценза за другата година, Павел Колев отговори: "Не, няма да има проблем с лицензирането. Усложнения винаги има, въпрос на техника. Въпросът е да се погасяват задълженията към държавата, да се посрещат нуждите нормално и в ритъм, а не да се допуска ситуация, в която месеци наред да не се плаща. Защото контрагентите не са щастливи да обслужват перманентен длъжник."

За помещенията на стадион Локомотив: "Проблемът не зависи само от нас, проблемът зависи от няколко страни, към момента нямаме разрешение на този проблем. Има становище на правния отдел на Общината, след което ще седнем на една маса и да видим какви са възможностите за ползването на трибуна "Бесика", в това споразумение трябва да се включи южната трибуна, това са стъпки, които отнемат време и не зависят от нас."

"Динко Хоркаш и Евандро имат договори с клуба и започват тренировки. Евандро се прибира утре и в сряда ще тренира. Към Хоркаш има сериозен интерес, а дали нещата ще се развивят така, че да получи тази оферта, която да удовлетворява него - е въпрос на време и да видим. За Евандро няма нищо конкретно."

"Кристиан Мендоса вече не е футболист на Локомотив. Милош Петрович има договор до декември 2024 година. Няма промяна в статута му. Водили сме много разговори с него, позицията на клуба и неговите са ясни, но нямаме допирни точки. Аз не съм имал възможност още да го поздравя и да го приветствам на стадиона."

Относно подготвителния лагер: "Не сме единственият ккуб от Първа лига, който остава в България. Треньорът и спортният директор искат лагер в чужбина, но на този етап това ще натежи на бюджета.".

Относно играчите с изтичащи договори: "Гъвкаво ще процедираме с играчите, на които договорите изтичат. За подписване на нов договор се изискват две страни. Всеки един от тези футболисти може да подпише другаде. Забрана за игра няма да има, по-скоро ще има стратегически решения да се взимат дългосрочни изпълнители за определени позиции. По-скоро ще изпробваме съответната алтернатива за определения пост. Клубът е над всички. Няма да сме крайни, но при всички положения отборът ще трябва да мисли за дългосрочните си цели."