Представителният отбор на Локомотив Пловдив започва своята лятна подготовка днес, предаде репортер на "Фокус". Първата тренировка на “черно-белите" ще е от 18:00 часа на “Лаута".

Изпълнителният директор Павел Колев и старши треньорът Александър Томаш дадоха пресконференция пред представителите на медиите преди старта на заниманието. Ето и акцентите:

Павел Колев:

"Целта е да се представим по-добре от миналата година, което няма да е лесно. Всички сме в добра комуникация, гледаме в една посока, усилената работа започва още от днес. Призовавам за търпение. Локомотив няма някакви тежки финансови задължение, дори напротив - откъм заплати почти всичко е изчистено. Целта ще бъде да се плаща на футболистите навреме. Може да има дребни закъснения, важно е да няма големи".

Александър Томаш:

Дал съм списък на ръководството, коментирали сме имена за селекция, но докато няма нищо подписано, няма да го кажа пред цялата общественост. Казал съм си мнението, наясно съм със ситуацията в клуба. Няма да е лесно. Имаме собственици, те са спуснали определена рамка.

Целта са ни е по-скоро български футболисти, но е трудно - тези, които искаме, не можем да си ги позволим. А за тези, които можем да си позволим, е нужно време. Не чета спортна преса, а психология. Завършихме на 5 място, а знаете ли бюджетите на четирите отбора преди нас какви са? Но аз съм перде и такива хора като мен успяват".

Целия брифинг можете да видите в прикаченото видео.