Динко Хоркаш бе избран за Футболист №1 на Локомотив Пловдив за 2023 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана по време на традиционната Черно-бяла Коледа, която се проведе днес в Дома на културата "Борис Христов".

Тържеството бе организирано за 18-и пореден път от фенклуба на Локомотив Пловдив. Събитието бе уважено от кмета на Пловдив Костадин Димитров и от кметицата на "Западен" Тони Стойчева. Водещи на церемонията бяха Драгомир Симеонов и София Маринкова.

Динко Хоркаш получи най-много гласове в анкетата, която вървеше близо месец сред "черно-белите" привърженици. Хърватският вратар бе награден от най-голямата легенда на клуба Христо Бонев.

Втори в класацията е бразилецът Джовани, а третото място заслужи младежкият национал Петър Андреев.

По време на Черно-бялата Коледа феновете направиха ретроспекция на изминалата година и разказаха за предприетите инициативи. Освен това беше отдадена почит към привърженици, които си отидоха от този свят.

"Първият съдийски сигнал“ на мащабното събитие всъщност бе детската Черно-бяла Коледа, на която бяха наградени най-изявените таланти от академията на Локомотив Пловдив.

Гледайте в прикаченото видео репортаж от Черно-бяла Коледа 2023!