Павел Колев е подал в края на февруари молба за напускане на поста изпълнителен директор в Локомотив Пловдив, съобщи БНТ, позовавайки се на PlovdivDerby.com.

Новината за раздялата между Колев и "черно-белия" клуб идва на фона на информацията, че бившият изпълнителен директор на Левски и заместник-изпълнителен директор на БФС става част от екипа на Георги Градев в битката му за президентския пост на БФС.

От пловдивското издание са потърсили Павел Колев за коментар по темата с напускането му на "Лаута", който е потвърдил, че няма как да остане на поста си, който досега заемаше в структурите на Локомотив Пловдив.

"Не би трябвало да се учудвате от това! За мен лично това не е новина. Преди няколко дни бе оповестен новия Съвет на директорите на Локомотив Пловдив. Моето име не фигурира там, а в устава на Локомотив Пловдив е записано, че изпълнителният директор трябва да е част от Съвета на директорите. Следователно няма как аз да остана изпълнителен директор на клуба, след като не съм част от този орган. Не, не съм подал едномесечното си заявление под натиск и неизбирането ми в Съвета на директорите не може да бъде възприемано като такъв. Никой не ми е обещавал място в новия Съвет на директорите и с никой не съм водил разговори за такова нещо", споделя Колев.

Според източници от ръководството на Локомотив Пловдив са научили още преди няколко месеца за плановете на техния изпълнителен директор да се присъедини към екипа на кандидат-президентът на БФС Георги Градев.