Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш изрази увереност, че отборът му е добре подготвен за предстоящото дерби с Ботев Пловдив. Наставникът говори пред медиите преди срещата с "канарчетата" от първия кръг на Първа лига. На брифинга бе и капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев. Пловдивското дерби е утре от 18:30 часа на "Лаута". 

"Винаги може да искаме подготовката да е по-добре. Думата "подготовка" не ми харесва, защото почивката бе доста кратка. Мисля, че отборът е подготвен. Считам, че в България трудно бихме се изненадали. Разбира се, че ще има промени в Ботев, познавам Генчев и знам неговите качества. Аз обаче се концентрирам изцяло върху моя отбор. Желанието ми е тези футболисти да останат възможно по-дълго заедно, защото тогава ще видим потенциала на този отбор", започна Томаш. 

Наставникът на Локомотив призна, че ранният час и очакваните високи температури в Пловдив го притесняват.

"Притесняват ме високите температури. Даже на предната тренировка имахме човек, който получи кръвоизлив от носа, но има хора, които вземат решенията, нас никой не ни пита и трябва да се съобразяваме с времето", коментира той и обърна внимание на селекцията.

"Всеки един треньор не се отказва от добър футболист, но не на всяка цена. Държа, ако е възможно, отборът да бъде запазен, защото само с работа във времето този състав ще покаже потенциала си. Винаги е важен първият мач от психологическа гледна точна. Това, че се падна точно с Ботев, утре ще ви кажа дали е добре, или не. Мисля, че отборът е подготвен и ще дадем максимума от себе си да зарадваме нашите фенове", завърши изказването си специалистът.

Капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев определи решението да няма гостуващи привърженици в утрешното дерби като "грешно".

"Новите футболисти са достатъчно добре запознати с дербито. Ако не са наясно, утре ще видят за какво става въпрос. Ясно е, че няма да има фенове на Ботев и колоритът няма да е пълен, за съжаление. Винаги е добре, когато направиш серия от добри резултати в дербито. В последните два мача не загубихме. От няколко години Ботев няма победа на "Лаута", а като цяло в последните 20 години трудно печели тук. Да се надяваме, че тази серия ще продължи. Естествено, че е плюс, че Ботев няма да има фенове, но след няколко месеца ние ще сме дори в по-тежка ситуация, защото там капацитетът е по-голям. За мен това решение е грешно, но мен никой не ме пита. Трябва да използваме този импулс, защото в това дерби, който е по-спокоен, има преимущество и има по-голям шанс да спечели", коментира Илиев.

"Недопустимо е, след като цяла година си изразходвал много сили, да почиваш една седмица. Това е непрофесионално решение и е в ущърб на футболистите. В това време е много трудно физически да се издържи 90 минути, но утре не играе толкова подготовката и формата, а най-важното са волевите качества на играчите. В тима ни има достатъчно играчи с дух и мисля, че ще го покажат", каза още капитанът на Локомотив.