Локомотив Пловдив приема Пирин Благоевград в интригуващ сблъсък от Първа лига. Двата отбора ще се срещнат на "Лаута" от 15:00 часа.

Настроението в лагера на домакините е минорно след лошата поредица в първенството. "Черно-белите" спечелиха едва един от последните си пет мача за първенство. Момчетата на Александър Томаш наредиха и две поредни загуби - 0:3 от Левски и 0:2 срещу Ботев Враца. Последва поражение от Лудогорец с 0:4 за Купата на България.

Всичко това се случва на фона на отличния старт в Първа лига, като до скоро Локо се движеше първи във временното класиране. Сега обаче е пети с актив от 35 точки.

На свой ред Пирин се представя прилично. "Орлетата" бяха изравнени дълбоко в добавеното време от Локомотив София (1:1), а преди това победиха ЦСКА 1948 (2:1). Между загубите от силните Ботев Пловдив (1:3) и Черно море (1:2), благоевградчани направиха реми с Берое 0:0. Към момента Пирин се движи на 14-а позиция с 16 точки.

Мачът е последен за годината в програмите на двата отбора. След него те ще бъдат разпуснати за ваканция, а от началото на 2024-а се събират за зимните си подготвителни лагери.