Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов слага край на своята кариера като футболист, съобщиха в официалния сайт на "черно-белите". Стражът ще продължи да работи в клуба, като ще бъде координатор между първия отбор и детско-юношеската школа на пловдивчани. Освен това той ще отговаря за методиката и развитието на вратарските кадри в академията.

Ето какво написаха в официалния сайт на "черно-белите":

"Илко Пиргов акостира в Локомотив Пловдив на 01.06.2016г., а останалото е история!

От тогава той записа точно 99 мача с екипа на “черно-белите" във всички турнири. Стражът остана лоялен на “черно-бялата" идея през целия този период и бе неизменна част от едни от най-незабравимите успехи на клуба в последните няколко години!

От Велико Търново, през София, та чак до Ухерске Храдище в Чехия – изявите на Илко Пиргов ще бъдат помнени винаги, като ще носят топлина в сърцата на локомотивците и тъга в очите на противника!

През кариерата си Илко Пиргов е играл също за Пирин Благоевград, ЦСКА, Черно море, Литекс, Отопени и Берое. Но веднъж докоснеш ли се до “черно-бялата" магия, няма връщане назад!

Вратарят ще остане завинаги с легендарен статут в Локомотив Пловдив! Освен с изявите си на терена, Илко Пиргов постоянно демонстрираше (и ще продължава да демонстрира) и социална отговорност към хора със специални потребности и хора в затруднено положение!

Легенда с главно “Л" и Човек с главно “Ч"!

“Имаш Илко, имаш всичко!"

Завинаги ще бъдеш един от нас!

Благодарим ти за незабравимите мигове на терена, легендо!“.