Нападателят Йоан Баи, който вчера подписа до края на сезона с Локомотив Пловдив, има доста лоши спомени от мачовете срещу новия си отбор, показа справка на Plovdiv24.bg.

Французинът е играл в 3 двубоя срещу черно-белите с екипа на ЦСКА-София. Първият е на 31 октомври 2021 година на стадион "Българска армия", когато Локомотив съкрушара съперника си с 3:1 след хеттрик на Георги Минчев. Почетното попадение за "армейците" обаче бележи именно Баи.

Вторият му шампионатен двубой срещу Локомотив Пловдив също приключва зле за Баи и съотборниците му. На 4 август 2022 година те губят на "Лаута" с 0:2, като головете за пловдивчани вкарват Райън Бидунга и Бирсент Карагарен.

В турнира за Купата на България е единственият успех на Йоан Баи срещу настоящия му отбор. На 1 март 2022 година ЦСКА-София отстранява "смърфовете" с 2:0 на собствен терен след голове на Жорди Кайседо и Георги Йомов през първото полувреме.

Общо за целия си престой на "Българска армия" Йоан Баи изиграва 32 официални мача за ЦСКА-София, в които активът му е само 3 отбелязани попадения и 6 асистенции, показа справка на Plovdiv24.bg.