Тенисистът Александър Лазаров ще се възстановява под надзора на медицинския щаб на италианския гранд Ювентус в Торино. Това обяви самият състезател в профила си в една от социалните мрежи.

"Развълнуван съм да съобщя, че от началото на юли ще работя с медицинския екип на Ювентус в Торино – написа Лазаров. - Моят тим, семейството ми и аз вярваме, че това ще бъде важна крачка към завръщането ми в професионалния тенис. Целта ми не е била просто да играя, нещо което правя от 20 години...Целта е да реализирам пълния си потенциал и да се стремя да постигна нещата, които знам, че мога. Безкрайно благодаря на всички специалисти и хора, които вярват в мен. Ще дам 100 процента от себе си и очаквам да се видим скоро".   

Националът на България за купа "Дейвис" се опитва да възвърне оптималната си физическа  форма, след като през май миналата година претърпя операция заради разкъсване на ахилес на левия крак.

26-годишният Лазаров има само едно участие в турнир през сезона на "Чалънджър" на клей в Скопие през май, когато отпадна в първия кръг.