Рекордьорът на България по победи в турнира за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов вече не е член на Управителния съвет на Българската федерация по тенис, научи "Фокус". Това разкри самият тенисист в един от профилите си в социалната мрежа. Пловдивчанинът не скри, че е огорчен от факта, че решението не му е съобщено лично.

"Фокус" публикува официалната позиция на Димитър Кузманов:

Приятели,

Искам да обявя, че две години, след като приех поканата да стана част от УС на БФТ, вече официално не съм част от него. За съжаление хората, отговорни за това решение, очевидно нямаха доблестта и честта да ми го кажат в очите или поне да го обявят под някаква форма.

Така става явно, когато си неудобен и когато искаш да помогнеш за развитието на българския тенис!

Много хора се чудеха какво правя в УС на БФТ и защо приех поканата преди години.

Сега ще ви кажа:

Длъжността, която изпълнявах, беше да бъда свръзката на всички играчи между тях и УС. Да отстоявам и да се боря за по-добри, по-професионални условия и отношение към тренировъчния, и състезателния процес на състезателите! Държа да отбележа,че никога не съм взимал участие в гласуването на бюджети към състезатели, треньори и национални отбори, това би било конфликт на интереси и в разрез с моята дейност!

Държа също така да отбележа, че през това време не съм получавал каквото и да е финансово подпомагане или възнаграждение за моята дейност!

Всичко, с което съм се занимавал и съм отделял от личното си време през тренировъчния и състезателния ми процес през тези години, дори когато е било с големи часови разлики, е било доброволно, и с любов към тениса.

Сигурен съм и вярвам, че нещата един ден ще бъдат професионални, ще бъдат извършвани с доблест, морал и чест!

Успех на новите и на старите членове на УС, както и на всички, които ще управляват и ще носят отговорност нашия спорт да се развива в правилната посока през новия мандат на управление.

Силно се надявам и вярвам, че ще отстоявате интересите на тениса и всички състезатели и треньори ще бъдат безпристрастно оценявани, както се и надявам да се водите от тези толкова важни три думи - "морал, чест и достойнство"!

Аз от моя страна няма да спра да помагам и да се боря за по-добри условия за всички състезатели!

С уважение,

Димитър Кузманов