Изабела Жечева и Симона Попова се класираха за четвъртфиналите на турнир до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Кипър.

Българките постигнаха по три победи и спечелиха убедително първите места в групите си.

На четвъртфиналите Жечева ще играе срещу Зой Нола от Кипър, а Попова срещу партньорката си на двойки Моника Илеску от Румъния.

Симона Попова се класира и за полуфиналите в турнира на двойки. Българката и Моника Илеску от Румъния се наложиха на четвъртфиналите с 1:6, 6:4, 10-6 над Димитра Калистру и Йоанна Цепетониту от Гърция.

Стелиян Даракев постигна две двусетови победи в груповата фаза на турнир до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Албания. При нов успех Даракев ще се класира за четвъртфиналите.

При девойките Рая Петкова има една победа и една загуба.

Рая Стайкова се класира за осминафиналите на сингъл на турнир до 16 г. от втора категория в Турция. Българката победи с 6:1, 6:1 Зейнеп Йигин от Турция.

Марин Абаджиев при юношите и Елена Пападопулу и Антония Станева при девойките се класираха за втория кръг при девойките на турнир до 16 г. от трета категория на Тенис Европа в Хърватия.

При юношите Марин Абаджиев победи с 6:1, 6:0 Рок Грегл от Словения, а Антон Петров отстъпи с 0:6 , 1:6 от Едоардо Капуцо от Италия.

Поставената под №7 при девойките Елена Пападопулу разгроми с 6:0, 6:0 Дора Мартинович от Хърватия, а Антония Станева се наложи с 6:1, 6:1 над Лучия Войак от Хърватия.