Адриан Андреев се класира за първи финал на тенис турнир от сериите "Чалънджър" в своята кариера при мъжете. Това се случи на състезанието на клей, което се провежда в Задар, Хърватия.

Третата ни ракета и номер 254 в света в момента елиминира бившия 123-и в ранглистата Тимофей Скатов, представящ Казахстан, в полуфиналите след успех с 6:3, 6:4.

Срещата продължи 1 час и 57 минути. Българинът пропусна два мачбола, но в крайна сметка стигна до успеха при третия му шанс.

Преди двубоя двамата играчи си бяха разменили по един успех.

В първия мач, Адреев печели с 2:0 сета на турнир в края на ноември 2022-а година, а през миналата година Скатов победи след отказване на българина при 1:6, 1:3 на състезание в Поругалия.

През миналия сезон Скатов загуби в първи кръг на Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос) от първата ни ракета Григор Димитров с 0:6, 3:6, 2:6.

В битка за най-големия си трофей в кариерата при мъжете, Андреев очаква победителя от втория полуфинал, който ще противопостави Йозеф Ковалик от Словакия и чеха Йохан Форейтек (двамата трябваше да играят в първата среща днес, но организаторите промениха програмата).

Турнирът в Задар е успешен за българските тенисисти. През 2021-а година финал на него игра и настоящата ни втора ракета - Димитър Кузманов.

С класирането си за финала Адриан Андреев спечели 44 точки за световната ранглиста. При титла в турнира българинът ще се доближи до връщане в "Топ 200" на класацията при мъжете.