Прочутият тенис треньор Патрик Муратоглу се върна назад във времето, когато беше треньор на Григор Димитров.

През 2012 година Муратоглу като наставник на първата ни ракета при мъжете посети България, където се запознал с Юлия Берберян, майката на сестрите Малееви - Мануела, Катерина и Магдалена.

"Преди повече от 10 години бях треньор на Григор Димитров. Отидох с него в клуб в България, който е бил негов клуб, когато беше по-млад, защото играеше за "Купа Дейвис" и исках да видя къде тренира", започна разказа си Муратоглу.

"Отидох там и се запознах с възрастна жена. Тя беше невероятна и ми разказа историята си. Искам да ви разкаже историята, защото нейната история е невероятна. Тя е шампион на България в осем (девет) поредни години, когато е млада. Най-добрата тенисистка в България. Тя не прави международна кариера, защото не и е разрешено да пътува. Но всяка година е била шампионка на България."

"След това ражда три деца, три дъщери, и ги тренира да станат най-добрите тенисистки. Впоследствие стават шампионки в своите възрастови групи в България, но след падането на комунизма, вече имат правото да пътуват. Разрешено им е обаче да пътуват без майка си, защото в България се страхуват, че майката ще избяга с децата."

"Представете си тези деца, на 12, 13, 14, да пътуват в тура и да играят турнири сами без майка си. Това е време, когато нямаше мобилни телефони, нямаше имейли, та те са писали писма на майка си, а тя ги е получава може би една или две седмици по-късно. Това е невероятно. Историяте е изключителна, защото трите дъщери се озовават в топ 10 на света през 90-те. Тяхното име? Сестрите Малееви са дъщери на тази жена", възкликна специалистът по тенис.