Адриян Христов при юношите и Кристина Кънева и Каролина Костова при девойките се класираха за полуфиналите на сингъл на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Бургас. Надпреварата се организира от БФТ и ТК "Авеню". Заради лошото време срещите днес се играха на базата на ТК "Ника" в Бургас.

При юношите Адриян Христов постигна две победи днес. Поставеният под №8 Христов победи на осминафиналите с 6:3, 7:5 Александър Колин от Канада, а на четвъртфиналите елиминира с 6:4, 7:5 Кейсуке Косака от Япония. За място на финала Христов ще играе срещу Тристан Де Канде от Канада.

Борис Борисов загуби драматично на осминафиналите с 6:7(4), 6:4, 7-10 от Арсени Шулски от Русия.

Първата поставена Кристина Кънева записа две победи днес. Българката победи на осминафиналите със 7:5, 4:6, 10-2 Елизабет Джабурян от Канада, а на четвъртфиналите се наложи с 6:0, 6:2 над Рико Цузаки от Япония. На полуфиналите Кънева ще играе срещу третата в схемата Варвара Йехорова от Украйна. На четвъртфиналите Йехорова победи с 6:0, 6:2 българката Мелани Стоичкова.

Поставената под №2 Каролина Костова победи на четвъртфиналите с 6:0, 6:2 Роми Гравенор от Канада. За място на финала Костова ще играе срещу четвъртата поставена Алексия Еначе от Румъния.

В турнира на двойки при юношите Борис Борисов с партньор Кристиян Симек от Чехия се класираха за полуфиналите.

Българките Илина Илиева и Мелани Стоичкова са полуфиналистки в турнира на двойки при девойките.