Девойките на България до 16 година останаха на второ място на турнира по тенис от Европейската зимна купа в Лусада (Португалия).

Във финалната среща българките отстъпиха драматично с 1-2 победи от Испания.

По пътя си към финала българските тенис надежди се справиха последователно с връстничките си от Белгия и Естония и се класираха за финалите на най-добрите осем отбора Европа в Брест (Франция).

България бе в състав Брияна Иванова (ТК ДМ Тенис, Стара Загора), Валерия Гърневска (ТК ДМ Тенис, Стара Загора) и Александра Рангелова (ТК Пловдив 1981, Пловдив) с треньор Александър Михайловски.

Във финала срещу Испания Александра Рангелова спечели срещата си на сингъл срещу Карла Алсудиа с 6:4, 6:4.

След това Брияна Иванова отстъпи пред Чаро Банулс с 0:6, 7:6(1), 0:6.

В решаващата среща на двойки Иванова и Рангелова загубиха от Банулс и Карлота Алонсо след шампионски тайбрек с 5:7, 6:4, 8-10.

Юношите на България до 16 години завършиха на шесто място на турнир по тенис от Европейската зимна купа в Бурса (Турция). Националите отстъпиха в последната си среща с 0-3 победи на домакините от Турция.

България се представи в състав Калоян Шиков (ТК ДМ Тенис, Стара Загора), Александър Толев (ТК Локомотив, Пловдив) и Добромир Манолов (ТК Про спорт, София) с треньор Илиян Дробенов.