Рафаел Надал не скри разочарованието си след отпадането си на четвъртфиналите на тенис турнира в Бризбейн, Австралия.

Испанският тенисист, завърнал се на корта за този турнир, след като близо година не игра, отпадна на четвъртфиналите, след като бе победен от австралиеца Джордан Томпсън в три сета.

Успехът прати Томпсън на полуфинал срещу Григор Димитров.

"Тъжен съм, защото пропуснах няколко възможности да спечеля, въпреки че не изиграх голям мач – коментира носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем сред двубоя. - Бях на една точка от победата. Съперникът ми игра много добре и заслужава всички комплименти. Трябва да съм доволен и да го поздравя".

В решителния, трети сет Надал взе медицински таймаут. Испанецът коментира и физическото си състояние.

"Не знам още какво е състояние ми, ще видим утре сутрин, като се събудя – разясни бившият №1 в света. - Бях внимателен последните дни, защото знам, че за тялото ми е трудно след година пауза да играе на много интензивно ниво. Когато нещата станат трудни, не знаете как ще реагира тялото ви. Трябва да запазя висок дух, нищо не се е променило. Ако имам проблем, трябва да го приема. Не бях участвал в турнири толкова дълго време, това е само началото. В последния месец се чувствах добре на тренировка, но това е толкова дълъг период. Надявам се, че няма нищо сериозно и следващата седмица ще мога да тренирам и да играя на Откритото първенство на Австралия. Честно казано, вече не съм сигурен в абсолютно нищо".

Испанецът даде надежди на феновете си, като уточни, че болката, която е получил по време на мача, не е била голяма.

"Важното е, че успях да изиграя три мача тук – демонстрира позитивната си настройка Надал. - Ако е нещо сериозно, значи това не е била позитивна седмица за мен. Но не е сега моментът да говорим за това. Ще видим как ще се чувствам следващите два дни. Ако не съм добре, ще мина прегледи. Болката ми е на същото място като миналата година, но усещането е различно. По-скоро е неудобство в областта на мускула, миналата година беше сухожилието. Чувствам, че мускулът е уморен. Но не е същото като миналата година, когато усетих остра болка. Проблемът е, че е на същото място и това създава повече притеснение. В идеалния вариант би се приело само като преумора на мускула след няколко дни на усилия и много труден мач (б. а. - продължил близо 3 часа и половина). Знаехме, че това може да се случи и за това казах от самото начало, че ще бъде конкурентен след няколко месеца. Вече казах, че не се връщам да печеля турнири, а да играя тенис и да го правя по най-добрия начин".