Анди Мъри приключи участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Шотландецът бе елиминиран в третия кръг на надпреварата от чеха Томаш Махач след оспорвана битка и тайбрек в решителния трети сет.

Според Тим Хенман, хората трябва да се наслаждават на присъствието на Мъри, защото когато той се оттегли, Анди ще липсва много на тениса.

"Надявам се, че по-голямата част от феновете по света истински оценяват Мъри и това, което той прави. Разбира се, за да оцениш нещо подобно трябва да имаш капацитета, за да го сториш и да гледаш реално на нещата. Всички смятат, че краят за Анди е близо и той ще дойде съвсем скоро, но каквото и да стане Мъри заслужава единствено страхотни думи за цялостната си кариера", започна бившият №4 в света Хенман.

"Три титли от шлема, двукратен олимпийски шампион, бивш номер 1 в света, и всичко това в ерата на Федерер, Надал и Джокович.  Почитателите, които истински обичат тениса, твърдо вярвам, че ще оценят по достойнство успехите на шотландеца, и когато той реши да спре, това просто ще бъде един много тъжен ден за световния тенис. Всичко обаче има своя край и трябва да приемем, че живеем в други времена, в които ценностите доста се промениха, но аз изпитвам огромно уважение към Анди и дано след края на неговата кариера, той  успее да живее един нормален и спокоен живот, като просто се наслаждава на миговете със своето семейство“, допълни Хенман.