Христос Фиотакис, който отговаряше за физическата подготовка на най-силния гръцки тенисист Стефанос Циципас, напусна екипа му. Това обяви самият Фиотакис пред SDNA

"Не успях да постигна резултатите и целите, които си бях  поставил в работата – заяви Фиотакис. – Успяхме да подобрим формата на Стефанос и да му върнем добрата форма след контузията. Освен това, обаче, има неща, които няма как да са под контрола ми“.

Специалистът изтъкна, че климатът в екипа на Циципас в последно време не е отговарял на неговата енергия, като открито изрази недоволство от отношението на Стефанос към работата.

"Недоволен съм от отношението му, към работата – заяви Христос Фиотакис. – В момента не смятам, че основната му цел е да играе тенис и да подобрява позицията си в световната ранглиста или да печели турнири от Големия шлем“.

25-годишният Стефанос Циципас има титла от Финалния турнир на ATP от 2019 година. Има два финала в турнири от Големия шлем – Откритото първенство на Франция през 2021 година и Откритото първенство на Австралия през 2023 година. В кариерата си има 13 титли от турнири на ATP, 11 от които индивидуално.

Циципас в момента е на 11-ото място в световната ранглиста.

В последното издание на "Ролан Гарос“ той приключи участието ски на четвъртфиналите, където бе победен от бъдещия шампион Карлос Алкарас от Испания.