Сензацията в тениса Карлос Алкарас коментира актуалните теми около себе си след победата над бразилеца Тиаго Сейбот Вилд в Мадрид.

"Все още мисля много за предмишницата ми. Нямам съмнение, че контузията не е отминала, но все пак мисля за това. Обичам да играя на най-високо ниво, но винаги, когато направя по-агресивен удар, си мисля как ще реагира ръката ми. Сега беше много голям тест заради стила на игра на Тиаго, но всички мина добре. Важното е да не се контузя", обяви Алкарас на пресконференцията след мача.

"Чувствам се добре, движа се добре по корта и засега ръката не ми създава проблем. В момента играя различен тенис. Всички са свикнали да ме виждат да отигравам форхенда ми 200% - все по-силно. Но треньорът ми Фереро често ми казва, че не е необходимо винаги да правя това. Понякога стига само да отпусна ръката и да продължа напред. Това е друг начин и аз съм много щастлив от форхенда - с отпусната ръка, движейки се напред".

"Познавам нивото на Щруф (б. а. - германския му съперник на осминафиналите), той е много добър на сервис, при волетата, има добри удари от дъното на корта. Но съм много щастлив от нивото ми на игра. На това ниво мога да направя големи неща", завърши Карлос Алкарас.