Рафаел Надал ще направи дългоочакваното си завръщане в игра следващата седмица. Това ще се случи на ATP 250 турнира в Бризбън, Австралия. До момента се знаеше, че испанецът ще играе на единично, но днес стана ясно, че той е получил специална покана от организаторите и за двойковата надпревара.

Бившият № 1 в света ще си партнира с приятеля си Марк Лопес. Двамата станаха олимпийски шампиони при дуетите през 2016-а в Рио де Жанейро. 41-годишният десничар е специалист на двойки. В кариерата си има 14 титли, а сред тях е и триумфът на "Ролан Гарос" през 2016-а. Освен това има два финала на US Open и един полуфинал на Australian Open, както и купа от Финалите на АТП в Лондон през 2012-а.

Рафаел Надал не е играл от Откритото първенство на Австралия през януари. Тогава той получи контузия в бедрото по време на поражението си от втория кръг срещу Макензи Макдолънд с 4:6, 4:6, 5:7. Тя го принуди да се подложи на операция, която наложи дълго възстановяване и продължителна рехабилитация.

През лятото 37-годишният носител на 22 титли от Големия шлем призна на пресконференция, че е много вероятно това да е последният му сезон, но все пак си остави малка възможност да продължи, ако тялото му го позволи. Поради почти 12-месечното си отсъствие от корта, олимпийският шампион на единично и двойки се смъкна до 672-то място в световната ранглиста.

За последно левичарят игра в Бризбън през 2017-а, когато достигна 1/4-финалите.