Двукратният олимпийски шампион по тенис - Анди Мъри заяви, че все още не е взел решение дали ще участва на предстоящите Летни олимпийски игри в Париж. 36-годишният шотландец е златен медалист от Игрите в Лондон и Рио де Жанейро. В началото на   британецът сподели, че планира да прекрати кариерата си това лято, но все още самият той не знае дали това ще бъде преди или след Игрите в Париж.

годината"Бих искал да играя отново на Олимпийските игри, но ще го направя, само ако преценя, че имам шанс за медал. Знам какво представляват Олимпийските игри и искам да бъда там не само по заслуги, като така заема мястото на някой друг", заяви ветеранът.

"В момента имаме страхотни играчи на двойки (Джо Солсбъри и Нийл Шкупски, които са в топ 10 на света), както и Джак Дрейпър, Камерън Нори и Дан Евънс на сингъл", каза още трикратният шампион в турнирите от Големия шлем.

"Когато играх с Джо в Токио, му казах, че имам усещането, че имам много по-голям шанс да спечеля медал на двойки, отколкото на сингъл. От "Уимбълдън" миналата година насам ми се налага да отговарям на въпроса за отказването почти всяка седмица. Ясно е, че това е неизбежно. Но не е лесно човек да вземе решение кога точно трябва да се откаже", завърши Мъри.