Шампионът от Откритото първенство на Съединените щати по тенис през 2020 година и бивш световен №3 Доминик Тийм коментира ситуацията около участието си на "Ролан Гарос“.

Австрийският тенисист изненадващо не получи покана от организаторите за участие направо в основната схема на мъжката надпревара и трябва да премине през квалификациите.

30-годишният Тийм има 2 финала на "Ролан Гарос“ – 2018 и 2019 година. Преди няколко седмици австриецът официално потвърди, че след края на настоящия сезон ще прекрати професионалната си кариера.

"Ако трябва да съм честен, имах достатъчно време, за да подобря мястото си в ранглистата – анализира ситуацията Тийм пред Гаспар Рибейро Ланк. -  Имаше достатъчно турнири и време, но не се получи. Няма проблем, че играя квалификации. В последните години 10 пъти играх в основната схема и това е повече от достатъчно“.

Тийм тръгна в квалификациите с победа над италианеца Франко Агаменон в три сета. Ако стигне до заключителния, трети предварителен кръг от квалификациите, там австриецът може да срещне българина Адриан Андреев.