Даниил Медведев е един от най-недооценените тенисисти за всички времена и съм готов да споря за това с абсолютно всеки. Това заяви Анди Родик в подкаста Served with Andy Roddick.

Шампионът от Откритото първенство на Съединените щати през 2003 година и бивша първа ракета в света се изказа в подкрепа на руския тенисист след загубата му във финала на Откритото първенство на Австралия.

Медведев бе победен от Яник Синер от Италия с 3:2 сета, след като водеше с 2:0.

"Напълно разбирам, че цялото внимание е за победителя и хората още много дълго ще упрекват Медведев, че е изпуснал мача, след като е повел с два сета – анализира бившият американски тенисист. – Малцина ще се съгласят, че това по никакъв начин не отразява точно какво направи Даниил на този турнир и какво, честно казано, прави той в последните пет-шест години.

Вижте колко титли има от турнири на ATP, колко "Мастърс“-а е спечелил, има титла от Финалния турнир, бил е №1, в света, победил е Новак Джокович във финал на турнир от Големия шлем. Страхотен играч. И всеки, който твърди, че Медведев е спечелил титла от турнир от Големия шлем случайно, е идиот и не знае какво приказва“.