Коалиция "БСП за България“ регистрира днес в Районната избирателна комисия (РИК)-Видин осемчленна кандидат-депутатска листа за предстоящи вот на 9 юни в 5-избирателен район, предаде репортер на "Фокус“.

Проф. Румен Гечев води кандидат-депутатската листа на коалиция "БСП за България“ в 5-ти видински избирателен район. Той е и втори в листата за евродепутати на БСП. Познато лице на българския избирател от БСП е проф. Гечев, бивш вицепремиера и министър на икономическото развитие, университетски преподавател в редица български и чужди университети, депутат, изявен български макроикономист. Той сподели пред журналисти, че за него е гордост и чест да води видинската листа на коалицията. И допълни, че " БСП добре разбира, че най-добрата социална политика, която ние представляваме, е нашето лице. За да е успешна, то трябва да има развита икономика, енергетика  и категорично развита ядрената енергетика. Партията се е оказала права през последните десетилетия, когато е защитавала българската енергетика". Той подчерта, че защитавайки ядрената енергетика БСП подкрепя развитието и на другите източници на енергия. "За никой няма съмнение, че служебното правителство е изцяло под контрола на ГЕРБ и ДПС. Ние трябва да положим усилия за провеждането на честни избори, бе категоричен проф. Гечев.

Той допълни, че БСП е за мирна Европа и подкрепя активното участие на България в европейската интеграция. Нашето мото е "Достойна България“, защото страната ни не трябва да бъде прислуга в Европейския съюз, каза още Румен Гечев.

Пред журналисти бяха представени и останалите кандидати за депутати  от листата на коалиция "БСП за България“ в 5-ти МИР-Видин. Това са: Найден Йонов, зам.-кмет в Община Видин и председател на Общинската организация на БСП-Видин; Фидел Петров, председател на Общинската организация на БСП в Брегово; адвокат Стефан Стефанов, общински съветник от ПП "Възраждане“ в ОбС-Видин; Иван Николов, строителен инженер; Лъчезар Предоев, Татяна Любенова и Деян  Проданов.