"Опитайте от нашите зеленчуци, все още успяваме да се справим, но е много трудно, забравени сме от държавата, която нехае за малките земеделски стопани, а ние с това издържаме семейство си“. С тези думи производители на земеделска продукция се обърнаха към водача на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Цвета Караянчева.

Тя обиколи пазара в Баня, Карловско, опита от пресните продукти и поговори очи в очи с производителите и пазаруващите. В обиколката я придружаваха кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Доньо Тодоров, Ваня Лазарова и Енислав Велков, областния координатор Георги Мараджиев, кметът на Баня Стамен Гешев, общинският ръководител на ГЕРБ-Карлово Данка Люртова.

Представителите на ГЕРБ имаха възможност да чуят тревогите на хората освен на пазара, но и в пенсионерския клуб в града, където ги посрещнаха с вкусни мекици.

"Всички политици се сещат за нас само по избори, надяваме се, че вие няма да сте от тях. Получаваме най-ниските пенсии в Европа заради неразумните действия от страна на НОИ, на правителство, на управляващи, на всички, които ходят по жълтите павета. Време е тази ситуация да се промени, за да имаме достойни старини“, оплакаха се пенсионерите.

"Искаме реформи, но не можем да ги направим. Защото дадохме възможност на други, които нямат опит и знания, а искат само да назначат някакви хора някъде. Затова през тези 3 години, в които ГЕРБ не управлява виждаме как институциите в държавата не работят в полза на хората, коментира Караянчева.

По думите й няма движение по европейските проекти, забавени са плащанията към земеделските производители и бизнеса, защото хората от Промяната нямат компетентности и опит.  "Земеделието е движеща сила в региона на Пловдив област и усилията на новото правителство, да се надяваме, че то ще е на ГЕРБ трябва да са насочени към  това да се подкрепя развитието и на малките, и средни производители“, допълни още тя.

"Само политици с опит и чувство за отговорност могат да ни изведат от ситуацията, в която е страната ни. Животът от три година е спрял, няма реализирани проекти, няма финансиране за ключови за населението обекти заради лошото управление на правителството на Кирил Петков“, допълни и Мараджиев.

В заключение Цвета Караянчева изтъкна, че проблемите могат да бъдат решени само от редовно правителство на ГЕРБ и призова хората: "Гласувайте по съвест и с разум с номер 22 за специалистите с опит, които могат да се справят с хаоса и да поведат България към сигурна Европа“.