С цялото си уважение се отнасям към медиите. Но просто всички сме хора, имаме нашите пристрастия и не бива да прекаляваме с тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково, предава репортер на "Фокус". 

"Слушаме от един два дена, че едва ли не вината ще е на премиера Фицо, че някой отишъл да го застреля. Това не е гангстерскса война, както е във Франция, която е в Шенген, в еврозоната. Ние казваме - това е недопустимо! Да стреляш по човек, който и да е той. И тук съм длъжен да обясня пред твоите колеги и приятели защо преди 11-12 месеца направихме т.нар. сглобка. Защото от омразата, която се насади в българите, нищо добро не очаква тази държава. Нищо! От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента ние изглеждаме отвратително отвсякъде. Това, което сега се случва в Словакия в България можеше да се случи преди три години. Всъщност "Промяната“ е връщане назад, не е нищо прогресивно. Трябваше да ги оставим да покажат, че действително са аматьори в управлението“, добави той.

Той припомни, че 15 милиарда са стояли три години:

"Ако това беше по наше време - майка ни жална по сутрешните блокове. Сега - нищо. В същото време - всяка седмица по 500 милиона заеми. Парите стоят без лихва, наши пари, определени от Европа за ковид кризата. Другите държави ги похарчиха, забравиха а тях, тръгнаха напред. Но това не е тема. Отива човек от ГЕРБ в сутрешен блок, те му казват - ами те казаха колегите, че заради вас няма план. Ама прочетете малко. Преди три години внесохме Плана за възстановяване. Имаше пълно мнозинство в правителството на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не приеха всичко?! Това време ни трябваше, за да може българите да се убедят", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хасково за среща с партийния елит, членове и симпатизанти. На събирането от 18:00 часа в Драматичен театър "Иван Димов" ще бъде представена листата с кандидатите за народни представители от Хасковска област и кандидатите за Европарламента от политическата сила. Делян Добрев, който е и водачът на листата представи останалите кандидати.

"Добре че в Хасково имате кмет, който не се крие, защото нашият се крие. Има само едно участие. За две-три седмици съсипа един град. Няма къде да се паркира. Затова Деляне направих сглобката, да стане поне малко от малко поносимо за хората, да успокоя държавата. Най-важното за българите е съединението, но ние по-разединени не сме били никога, отколкото сме сега. Аз съм единственоят в тази кампания, който се опитва да успокоя. На президента Радев едно нещо не му хареса в държавата, ако не е направено от негово служебно правителство. Аз съм единствения, който се опитва да успокоява. Президентът нали е обединител?", отбеляза още Борисов.

Той обеща, че ако ГЕРБ спечели изборите, може да върне сигурността по границите, както и големи инвестиции в образованието. Похвали и партията си, че има най-добрите специалисти в сферата на културата, спорта, иновациите и образованието.