На 23 юни във видинското село Слана бара ще се проведат частични избори за кмет на населеното място, предаде репортер на "Фокус“. С указ на президента е насрочен избор за нов кмет на видинското кметство. В Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в частичния вот са регистрирани 12 партии и коалиции, решенията за регистрацията са публикувани на официалната страница на ЦИК

До касиране на избора и насрочване на нов се стигна след жалба в съда на един от кандидатите за кмет с втори изборен резултат Георги Миладинов. Последваха съдебни дела и Административен съд - Видин обяви за недействителен проведения избор на 29 октомври м.г., при който още на първи тур за победител в кметската надпревара бе обявена Толя Иванова.

При извършеното повторното преброяване на всички бюлетини в съдебната зала се установи, че действителните и недействителните бюлетини за първия и втория по резултати кандидати за кмет не отговарят на посоченото в протокола на Секционната избирателна комисия. Различията, макар и минимални, оказват влияние на крайния резултат, обявиха административните съдии и касираха избора.

След влизането в сила на съдебното решение, Общинската избирателна комисия със свое решение прекрати пълномощията на обявения за избран кмета на село Слана бара Толя Иванова. 

До провеждането на новите избори временно длъжността кмет на Слана бара изпълнява Таня Тодорова Борисова, която е назначена с решение на Общинския съвет - Видин на проведеното на 12 февруари заседание. 

На 23 юни във Видинска област ще се проведат два частични избора за кмет на кметство- в село Слана бара, община Видин и село Подгоре, община Макреш.

Ирена Данаилова