Община Видин подкрепи инициативата на популярния български DJ и продуцент Diass, предаде репортер на "Фокус“.

Българския артист записа епизод 3 на своята музикално-културна концепция за събития "SACRED SECRET" на средновековната крепост "Баба Вида", уточняват от кметството в дунавския град. Община Видин и "Евент Мастърс" подкрепиха идеята за осъществяването на проекта и са основен партньор на музикалния лейбъл "DJ UNIVERSE“ за осъществяването на продукцията.

"SACRED SECRET" е музикално-културна концепция за събития с цел популяризиране на България и нейните единствени по рода си природни местности и културно-исторически паметници. Музикалното събитие премина под формата на диджей-сет на живо на популярния български DJ и продуцент Diass, като стиловата насоченост бе мелодична електронна музика с преобладаващи етно мотиви и вокали.

По време на изпълнението, събитието се записа с 4 професионални камери от  различни гледни точки, 1бр. камера в движение и 1бр. дрон, който засне случващото се от небе и прихвана в мащаб величествеността на Баба Вида. Времетраенето на видео продукцията е около 70 минути.  След обработка и смесване на сета, видеоклипът, ще се използва за промотиране както на значимата историческа локация на град Видин, така и на творчеството на Diass. Готовият видеосет ще се популяризира в интернет пространството на страниците на Община Видин и Diass.

"Като хора, които обичат и ценят своята страна, носят в сърцето си историята ни и искат да популяризират всичко красиво и българско, искаме сърдечно да благодарим на нашите партньори -  Община Видин, в лицето на кмета д-р Цветан Ценков, на Регионален Исторически Музей Видин, както и на всички от екипа зад осъществяването на трети епизод на "Sacred Secret" - Крепост "Баба Вида" в гр. Видин" - изказаха своята благодарност DJ Diass и Теди Джорджо.