Видин днес изпрати зрелостниците от випуск 2024 във всичките 9 средни училища на територията на общината, предаде репортер на "Фокус". 400 възпитаника на видинските училище казаха сбогом на родното школо на специално организирани тържества.

В областния град випуск 2024 г. бе изпратен от гости, родители, преподаватели и ученици в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков“, Средните училища "Цар Симеон Велики“ и "П. Р. Славейков“  , Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“.  В Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I“ 78 зрелостника, получиха дипломите си за средно образование, уточняват от видинското кметство.

Всички учебни заведения в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха поздравителни адреси от кмета д-р Цветан Ценков. В тях той се обърна към зрелостниците с думите: "За Вас предстои да вземете важни и отговорни решения, свързани с посоката, по която ще поемете – избирането на професия и реализирането в различни сфери на социалния живот. Нека тези решения бъдат водени от значимите житейски уроци, които сте научили в училище и от безценните съвети на Вашите родители и учители! Скъпи зрелостници, приемете смело  предизвикателствата, пред които ще Ви изправи животът и се гордейте, че сте възпитаници на Вашето училище! Помнете, че тук е Вашият роден град, който има нужда от Вашата младост, сила и знания!“.