Селекционерът на женския национален отбор по волейбол - Лоренцо Мичели и капитанът Мирослава Паскова участваха в традиционната пресконференция преди турнир от Лигата на нациите. Родните националки вече са в Хонконг. Там програмата ни започва с мач срещу Китай утре от 15:30 ч. Следващите ни двубои са в четвъртък срещу Тайланд (8:30 ч.), в петък срещу Бразилия (8:30 ч.) и в събота срещу Доминиканска република (8:30 ч.).

"Досега в Лигата на нациите винаги сме играли под напрежение, защото бяхме един от петте челънджър отбори и трябваше да се борим за оставането ни сред най-добрите. За първа година регламентът е сменен. Това ни дава възможности да включим млади състезателки, които са от набори 2005, 2006 и 2007. Без никакви съмнение те имат голям талант. Лигата на нациите им дава чудесен шанс да се срещнат с най-добрите и да израснат. Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг. Предстоят ни мачове срещу много силни отбори и ще дадем всичко от себе си", заяви италианецът.

"За втора поредна година сме в Хонконг и благодарим за гостоприемството. За съжаление, резултатите ни тази година не са такива, каквито искаме. Ще се постараем да покажем най-доброто си лице сега", добави Паскова.

Българският тим спечели един мач от началото на Лигата на нациите този сезон – срещу Южна Корея.