Четирима национали от мъжкия отбор на България заеха водещи места в индивидуалните класации на Лигата на нациите след втората седмица от турнира, съобщиха от българската федерация.

В Орлеан (Франция) селекцията на Пламен Константинов не успя да вземе победа, регистрирайки четири загуби срещу Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.

С най-престижна позиция при личните показатели е Алекс Грозданов, който е трети при блокировачите. Той има 19 блокади или средно по 2,38 на мач.

Александър Николов продължава с високата си ефективност, като заема шесто място в тази ранглиста с 50,67 процента и 114 точки от атака (средно по 14,25 на мач). Той е девети по общо реализирани точки със своите 126, като останалите 12 са от 7 аса и 5 блокади.

Място в топ 5 на разпределителите намери капитанът Георги Сеганов, който има 131 успешни подавания (средно на мач 16,38).

Само една позиция раздели от същото място Мартин Атанасов, който попада сред най-добрите посрещачи. Неговите показатели са общо 46 успешни или средно по 5,75 на среща.