Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България - Лоренцо Мичели, обяви, че е поканил шест нови състезателки, които са родени през 2005 и 2006 година, които ще са част от представителния ни тим за олимпийската квалификация в Токио.

"Трябва да видят какво е национален отбор. Какво е да играят срещу съперници на световно ниво", обясни Мичели пред сайта на БФ Волейбол.

В олимпийската квалификация България се падна в много тежка група с Белгия, Турция, Бразилия, Япония, Перу, Аржентина и Пуерто Рико. Само първите два отбора ще се класират за Париж 2024.

"В групата ни има четири много силни тима – Япония, Бразилия, Турция и Белгия. С белгийките може да се справим. В мачовете с другите три трябва да дадем над 100 процента от себе си. Излизаме на корта, за да побеждаваме. В такива мачове се трупа опит. Когато сложим на хартия имената, съперниците ни превъзхождат. Но това не значи, че се предаваме. Новото ни поколение трябва да се калява и развива", добави още селекционерът на женският ни национален отбор.

Той добави още, че атмосферата в тим е добра и волейболистките ни се стараят и са амбицирани.

"Нашият проект е да гледаме в бъдещето. В мачовете в Япония трябва да запазим ранкинга и да опитаме да спечелим максимално много двубои. Напрежението отмина след успешното ни представяне в Лигата на нациите и Европейското първенство. Сега трябва да се забавляваме и да браним флага на България", категоричен беше специалистът.

Той добави, че вратата за националния отбор е отворена за всички волейболистки, които са били в него.