Любомир Ганев говори след края на Общото събрание на Българска федерация по волейбол и разкри какъв е смисълът на петгодишните договори, които федерацията планира да подпише с някои от националите.

"Като ръководство ще имаме по-голям ангажимент да осигурим максимални условия за състезателите – обясни президентът. – Говоря за тренировъчен процес, медицинско обслужване. Така искаме да си гарантираме, че основното ядро от волейболисти със сигурност ще бъде в националния отбор през целия период. В миналото е имало случаи, в които един състезател преценява, че няма да дойде за лагер или състезание. Преценява да отиде на почивка с жена си или нещо друго. Треньорът има набор от 25-30 състезатели, от които да избира.

Нашата голяма цел е Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година. Затова всеки гейм е важен. Нужен ни е висок ранкинг, за да се класираме. Договорите са петгодишни, защото започват от сега. Имаме само теоритичен шанс за класиране на Олимпиадата в Париж. Разбира се, треньорите и медицинският щаб могат да освободят някой състезател по определени причини. Няма никакви санкции при неизпълнение на договора. В националния отбор не се играе по задължение. Договорите не са за всички. Ако някой не иска да подпише, не е нужен. Трябва да работим като пчелички, за да успеем!", заяви Ганев, цитиран от БФВ.