Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов коментира при завръщането на тима ни от Франция, където беше вторият турнир от Лигата на нациите, че нашият състав не е издържал в края на геймовете на много срещи, не само на последната с Купа.

"Един отбор расте и през трудности. Тези момчета, тази група от състезатели, трябва да намерят силите в себе си и да изваждат изводи от всеки един такъв мач, защото това не е първия ни тайбрек, а третият тайбрек, който губим, и да гледат напред. В крайна сметка с това разполагаме в момента. Мисля, че има и хубави моменти, просто не издържаме в краищата на геймовете. Няма да отбележа само мача с Куба, а и с Канада имахме възможност да се върнем в четвъртия гейм и поне да вкараме мача в тайбрек. Изпуснахме добри ситуации, имахме възможности, така че някои неща се повтарят. Същото нещо беше и с Китай - върнахме се, но не можахме да спечелим тайбрека. Подобно се случи и с Полша, където изпуснахме инициативата. В крайна сметка това е въпрос и на самочувствие, пък и на опит на състезатели може би. Трябва да минат през такива моменти, но пак казвам - мисля, че такива турнири и такива мачове правят един отбор да расте и се надяваме мач след мач да не се повтарят едни и същи ситуации, едни и същи грешки", каза при завръщането на националите ни Пламен Константинов, информира Българската федерация по волейбол.

Селекционерът на България допълни, че е очаквал отборите да правят ротации в съставите си в Лигата на нациите, но по думите му единствените с такива са били Франция и Полша.

 "Ако се играе турнир за оставане, ще ни обърка със сигурност плановете за подготовка за Европейското първенство и олимпийските квалификации. Има и друг момент - ние очаквахме отборите в Лигата, както много често през последните години правят експерименти, въртят състави, но тази година не е така. Има два отбора, които си експериментират - това са Франция, която се е класирала на Олимпиадата, и Полша, която е домакин на финалите на Лигата. Всички други отбори играят със съставите си и с това, което имат най-добро от първия турнир и на втория беше същото", добави още Константинов.