Женският национален отбор на България направи последна тренировка в София преди утрешното си заминаване за Япония, където ще се включи в олимпийска квалификация за игрите в Париж през 2024 година.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев беше категоричен, че работата на националния селекционер той оценява като положителна и отбеляза, че сегашният тим няма за задача да се класира на игрите през следващото лято заради трудната група, но волейболистките в него ще са голяма част от ядрото за тима, който ще се бори за квота за Лос Анджелис 2028.

"Нека да изчакаме да завърши и последното състезание за годината, което е най-важното. След това колегите и от Управителния съвет, и от Треньорската комисия ще направят анализи", каза Ганев в зала "Христо Ботев".

Президентът на федерацията отбеляза, че разликата с мъжкия тим е, че при жените няма изявен състезател, който да е задължителен за важните разигравания.

"Виждате, че нямаме състезателки по над метър и 90, както преди бяха Елица Василева, Христина Вучкова. Това може да се компенсира само с отборна игра. За съжаление физическите качества можеш да ги компенсираш само със задружна игра", добави още Ганев.