Байер Леверкузен се наложи с 5:1 в гостуването си на Айнтрахт Франкфурт в двубой от 32-ия кръг на немската Бундеслига, игран на стадион "Дойче Банк Парк".

Точни за "аспирините" бяха Гранит Джака (12'), Патрик Шик (44'), Есекиел Паласиос (58'), Джереми Фримпонг (77') и Виктор Бонифейс (89'). Почетното попадение за домакините отбеляза Юго Екитикe (32').

Успехът днес не бе задължителен за Байер, тъй като тимът отдавна си е осигурил титлата в шампионата. Отборът от Леверкузен е недостижим на върха с 84 точки. Айнтрахт продължава ожесточената борба за европейските клубни турнири. Тимът е на шеста позиция с 45 точки.

Със своя 48-ми двубой без поражение във всички турнири, Байер Леверкузен се изравнява 59-годишния европейски рекорд за най-продължителна серия без загуба след стартирането на клубните международни надпревари под егидата на УЕФА. Негов едноличен автор беше на Бенфика, след като между декември 1963 и февруари 1965 година грандът от Лисабон не губи също в 48 последователни срещи, а сега воденият от Чаби Алонсо тим е на един мач от историята.