Мануел Нойер поднови пълноценни тренировки със съотборниците си.

Вратарят тренира за първи път на пълни натоварвания от миналия декември, когато получи сериозна контузия.

От треньорския щаб на Байерн побързаха да уточнят, че няма да се бърза с връщането на Нойер в състава, като със сигурност в близките няколко мача на вратата ще бъде Свен Улрайх.

"Върнахме Ману обратно в тренировките. Това е страхотно. Много се гордеем с него. Решихме заедно с него вчера Свен Улрайх да бъде на вратата срещу Майнц и вероятно срещу Галатасарай, за да му дадем повече тренировки, преди да се завърне на терена“, потвърди треньорът на Байерн Томас Тухел.

Той допълни, че Нойер тренира сериозно, като не трябва да се прибързва със завръщането му.

Нойер получи фрактура на крака по време на ски ваканция през декември. Последният му мач беше на 1 декември 2022 г. срещу Коста Рика на Световното първенство в Катар през 2022 г. За Байерн той игра за последно на 12 ноември 2022 г. срещу Шалке.

Срещу Майнц този уикенд Байерн ще бъде без контузените Нусаир Мазрауи, Серж Гнабри, Дайо Упамекано и Рафаел Герейро. Под въпрос до последно остават полузащитниците Йозуа Кимих и Леон Горецка.

Кимих бе освободен от лагера на националния отбор на Германия с грип и тренира за първи път в четвъртък. Горецка лекува травма и до последно не е сигурно дали ще се възстанови за мача с Майнц.

Защитникът Матайс де Лихт да играе, след като се възстанови от контузия.