Лукас Храдецки от Байер Леверкузен постави рекорд за чуждестранен вратар в Бундеслигата вчера. Той записа 292-ия си мач за "аспирините". 34-годишният финландски страж игра при победата на Леверкузен с 5:1 срещу бившия си отбор Айнтрахт Франкфурт, счупвайки рекорда, държан преди това от вратаря на Борусия Мьонхенгладбах и Байерн Мюнхен Ян Зомер.

"Обичам да чета вестниците и статиите от двубоя. Преди него видях тази информация там. Изпълва ме с гордост и чест, че мога да играя в толкова прекрасна страна и лига и за два фантастични клуба“, каза Храдецки пред DAZN.

Храдецки се присъедини към Айнтрахт през 2015 г. и записа 101 срещи за клуба, преди да премине в Леверкузен през 2018-а. Неделният мач бе неговият 191-ви в лигата за Байер.

Това бе и първият път, в който той спечели с Леверкузен във Франкфурт след трансфера си.

"Проклятието най-накрая бе развалено след 5 години. Винаги се чувствах добре да побеждавам тук с отбора домакин и този път успяхме като гост“, заяви още той.

Храдецки спечели Бундеслигата с Леверкузен този сезон 5 кръга преди края. Съставът е в рекордна серия от 48 двубоя без загуба във всички състезания от началото на сезона.

"Поредицата продължава, надявам се още 5 срещи. Просто е удоволствие да играя с Байер в момента“, каза Храдецки.

Леверкузен следва да се изправи срещу Рома в полуфиналния реванш от Лига Европа. "Аспирините" спечелиха с 2:0 в Рим миналата седмица.

Байер Леверкузен ще играе срещу втородивизионния Кайзерслаутерн във финала за Купата на Германия на 25 май.