Бившият селекционер на националния тим на България Лотар Матеус засипа с критики работата на треньора на  Байерн Томас Тухел.

"Дори и след няколко месеца работа под ръководството на Томас Тухел, в играта на Байерн няма никакво подобрение, в сравнение с това, което бе при Юлиан Нагелсман – изригна пред Sky Sport Germany бившият играч на Байерн и националния тим на Германия. – Победите над Бохум (7:0) и Дармщадт (8:0) наистина впечатляват, но ако трябва да сме честни, отборът имаше страхотен късмет срещу Копенхаген, Галатасарай, Манчестър Юнайтед и Майнц. Победите в тези мачове не бяха незаслужени, но не бяха и страхотни.

Има нещо, което не е както трябва. Липсва ми доминацията, силата и вярата, че отборът може да контролира всичко на терена. Липсва ми плана за мача. Мусиала, Сане и Кейн ще се оправят на терена и това е. Явно, обаче, това не се получава.

Тухел направи доста изказвания, които извадиха от релси Кимих и не помагат по никакъв начин на тима. Той все още може да промени нещата, но за целта трябва да спечели Шампионска лига и първенството на Германия. Само спечелването на първенството на Германия не е достатъчно. Да, спечелиха титлата миналия сезон, но това става с огромен късмет“.