Шаби Алонсо, който е настоящ старши треньор на германския Байер (Леверкузен), обяви, че остава в клуба и през следващия сезон. 

Испанската футболна легенда има договор с "аспирините" до лятото на 2026-а година, но в последните месеци се заговори, че той може да поеме английския гранд Ливърпул след напускането на Юрген Клоп или германския хегемон Байерн (Мюмнхен). 

"Това беше сезон с много спекулации относно бъдещето ми. Имахме много мачове, бяхме концентрирани върху  тях. Използвах паузата за националните отбори, за да обмисля по-добре и да взема решение“, започна Алонсо.

"Миналата седмица имах среща с ръководството и ги информирах за решението да продължа да бъда треньор на Байер Леверкузен... Чувствам, че това е правилното място за мен като млад треньор", каза още Алонсо на пресконференцията.

Алонсо прави фурор с тима на Байер (Леверкузен). Отборът е на върха във временното класиране на Бундеслигата с 10 точки преднина пред втория Байерн (Мюнхен), а освен това "аспирините" са в уникална серия от 38 мача без загуба във всички турнири.

"Намираме се в ситуация, на която трябва да се наслаждаваме. Имаме два месеца до края, ще бъде наистина интензивно и изискващо. Трябва да дадем най-доброто от себе си и беше добре, че взех решението миналата седмица, това беше крайният срок със сигурност“, добави Алонсо.

"След като взех решението, най-важното нещо беше да го споделя с всички и да им върна уважението, което ми показаха - феновете, щаба ми, играчите. Информирах играчите тази сутрин по време на разговора с отбора.

Няма да спекулираме повече за бъдещето, спекулирахме достатъчно. Това, което искам, е да се наслаждавам там, където съм, и сега се наслаждавам на времето си в Леверкузен", каза още испанският специалист.