Над 100 са пострадалите служители на реда при безредиците около мача от германското първенство по футбол между Айнтрахт Франкфурт и Щутгарт, съобщават от полицията, цитирани от агенция ДПА.

Инцидентите се случиха в събота и властите сформираха специална комисия, която да разследва случилото се.

"До този момент имаме данни за 59 ранени охранители и 57 полицаи, но няма сведения за пострадали от другата страна", се посочва в официалното съобщение на полицията.

Членът на Борда на директорите на Айнтрахт Филип Решке добави, че има "различна информация и различни мнения" за това как е започнало насилието.

"Ще обърнем всеки камък, но ще наредим целия пъзел. Трябва да разберем защо това се случи това", категоричен бе той

Ина Кобушинки, говорител на организацията "13-ият играч", която помага на футболни привърженици по правни въпроси, съобщи за над 100 ранени фенове от охранителите. Групата счита, че полицията е "надхвърлила правомощията си".

"Да влезеш така при феновете е ненормално и ужасно. Никога не съм виждала такова нещо, а ходя по футболни мачове от много време. Видях всичко и съм шокирана, както се чувстваха много хора", добавя Кобушинки.

От полицията обясниха, че нейни служители са били атакувани от фенове с бутилки, пиротехника и железни пръти. Извършени са редица арести.