Левият бек на Байерн Мюнхен - Алфонсо Дейвис, няма да удължава договора си с германския клуб, съобщава авторитетният журналист Фабрицио Романо. 23-годишният национал на Канада има договор с баварците до лятото на 2025 г., а Реал Мадрид иска да се подсили със северноамериканеца, но без пари.

Агентът на играч сподели, че той и клиентът му ще вземат решение как да процедират след края на настоящия сезон, след като от клубното ръководство пристигна ултиматум, че Дейвис трябва да се обвърже с тях сега.

"Не е честно да атакуват Алфонсо по такъв начин. Преди година бяхме близо до сделка с ръководството, но след това то бе сменено и не чухме нищо от тях в продължение на 7 месеца. Направих много опити да се свържа с тях, но нищо. Сега ни поставят ултиматуми и ние трябва да реагираме до две седмици, защото клубът е под натиск и им отне толкова много време да се репозиционират откъм ръководни постове? Не е честно", заяви агентът.

Ако Алфонсо не преподпише с Байерн в следващите седмици, то той ще бъде пуснат на пазара, защото в противен случай ще напусне за без пари.