Апелирам към Михаил  Касабов да застане като мъж и да престане да бъде маша в ръцете на Борислав Михайлов. Това заяви адвокат Петър Величков от екипа на Димитър Бербатов на пресконференцията, на която Беарбатов обяви официално кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз (БФС).

"Да го направи и ще се извиня, и ще кажа публично, че съм сбъркал – категоричен бе Величков. - Хората си мислят, че с оставката на Борислав Михайлов идва край. Има някаква превъзбуда. Не е така. Действията на хората в Изпълкома показват друго. Ще бъде проведен Конгрес, но допускам, без значение от резултата, той ще бъде обжалван с цел Михайлов да остане. Надеждите в Бояна са фокусът в държавата да бъде изместен и всичко да продължи постарому“.

Величков запита защо от ръководството на БФС продължават да упорстват и не искат да впишат Михаил Касабов като  президент на БФС.

"Ако Касабов бъде вписан, това ще значи краят на Михайлов – обясдни адвокат Величков. - Димитър Георгиев директно каза, че ще се кандидатира за президент на БФС, за да може да обжалва до дупка. После дори ме нарече лъжец. Михаил Касабов трябва да бъде вписан, като президент. Да спрат с лъжите и да излагат БФС. Тези хора чакат бурята да отмине и да обжалват този Конгрес дори без повод“.

Той коментира и информациите за кандидатура за президент на бизнесмен, който да е човек на Михайлов.

"Кой сериозен бизнесмен ще се върже на приказките на тези хора и ще позволи да бъде засрамен от тях – анализира Величков. - Никой уважаващ се човек няма да застане до тези хора. Много ми е интересно кой ще е този бизнесмен, който иска да го издигнат като кандидат“.