Ден преди протеста аз се свързах с г-н Николов от СДВР, за да уточним какви мерки ще се вземат. Не се спомена нищо за провокации и че нещата могат да ескалират. Нито от СДВР, нито от ДАНС имаше информация, която да ни даде знак, че протестът ще ескалира. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, който говори пред Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред, във връзка със заявения мирен протест срещу  ръководството на БФС на 16 нооември 2023 година, предаде репортер на "Фокус".

“Аз взех решение малко след началото на безредиците да отида на място и да видя какво се случва. Когато аз отидох вече беше започнало разпръскването на определените групи. Смятам, че докато бях на място нямаше провокации, имаше изнервени разговори, но без насилие от страна на протестиращите. 

Аз се върнах в Столична община, защото нямаше ескалация на напрежението. На следващия ден разбрах, че след като съм си тръгнал е имало безредици и напрежението е ескалирало. Интересен факт е, че шефът на инспектората г-н Ивайло Иванов беше решил да си вземе само 1 ден отпуск, точно в този ден", обясни Терзиев.