Фенове на ФК "Пирин“ от Благоевград, както и няколко привърженика на орлетата, които в момента живеят в София, вчера бяха на протеста срещу ръководството на БФС в столицата, каза за "Фокус“ Константин Капчин. Той обясни, че действията на привържениците от Благоевград са били мирни и тихи, но все пак част от тях са били бити, други обгазени.

Добрата новина е, че към момента няма информация да има задържани фенове на "Пирин“, както и такива, които да се е наложило да бъдат хоспитализирани.

"Феновете на "Пирин“ сме против настоящото управление на Българския футболен съюз (БФС). Реално не мисля, че има нормален човек, който да подкрепя това ръководство. Освен, че Борислав Михайлов и хората около него трябва да подадат оставка, същите трябва да бъдат разследвани от Прокуратурата и ДАНС, както и да се направи цялостна ревизия на БФС“, подчерта Капчин.

Във връзка с по-рано появилата се информация, че по разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се е самосезирала във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, "черно тото“ и други) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в т.ч. и от президента на федерацията Борислав Михайлов, Капчин припомни, че преди време също е имало акция в офисите на БФС в Бояна, но в крайна сметка не е последвало нищо.

"Дано и този път нещата не са бутафорни, само за да се тушира възникналото напрежение. Дано не става дума за поредната ПР-акция“, добави той.