Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пристигна в парламента на заседание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, предаде репортер на "Фокус".

Той е извикан от народните представители, за да даде обяснение за размириците около Националния стадион "Васил Левски" миналата седмица преди мача България - Унгария.

"Поздравявам ви, че в крайна сметка дойдохте на това изслушване. То беше безкрайно необходимо, но за съжаление закъсняло. От сърце Ви благодаря, че се отзовахте на това изслушване". Това каза народният представител от ПП-ДБ Кристина Петкова преди началото на изслушването на Борислав Михайлов.

"БФС не е премествал или затварял стадиона", категоричен бе Михайлов и защити решението, с което мачът България - Унгария се игра без публика.

По думите му отговорност трябва да се търси от организатора на протеста, провокаторите и институцията, която го е разрешила.

"БФС и аз като негов президент не може да сме изкупителна жертва. Всичко беше много по-опасно, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи", добави Боби Михайлов.

"Не може да сме изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас", добави Боби Михайлов.

“Да се търси вина от БФС за ескалацията на напрежението по време на протеста е недопустимо. Отговорност би трябвало да се търси от организаторите на протеста и институцията, която е позволила неговото провеждане, въпреки всички сигнали за масови безредици, както и от провокаторите, които публично подстрекаваха футболните фенове", допълни Михайлов.

"Тук съм дошъл, защото уважавам тази институция, а не да се превръщам в жертвено агне", каза Боби Михайлов.