Димитър Бербатов потвърди, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС).

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и българския национален отбор коментира ситуацията в българския футбол и оставката на президента на БФС Борислав Михайлов пред БНТ.

"С екипа ми започнахме тази борба преди вече близо три години – каза Бербатов. - Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка говори красноречиво. Разбира се, че ще се кандидатирам за президент. Но битката всъщност е за българския футбол и смяна на това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва“.

Бербатов бе категоричен, че е настъпило времето всички, които обичат футбола, да покажат на шефовете в БФС, че мястото им не е там.

"Последва закъснялата оставка, която е за втори път – заяви още Димитър Бербатов. - Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко ново управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения. И. се вижда на какво дередже е футболът ни в момента".