Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС. Това обяви самият той след събирането на Изпълнителния комитет, предаде репортер на "Фокус".

Решението му идва след ексцесиите преди евроквалификацията между България и Унгария в София. Тогава се организира протест пред националния стадион “Васил Левски", който завърши с безредици.

Първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да поема временно длъжността на Михайлов и тя ще бъде изпълнявана от изпълнителния директор Михаил Касабов.

"Подадох оставка. Това, което се случваше в последните две години...Откакто се завърнах, всички бяха подложени на натиск, клевети. Въпреки това изпълнихме голяма част от задачите. Когато става дума за топка, няма гаранция за успех. Всичко е изпълнено. Само от моето завръщане са открити 19 нови терена. Организационната структура на БФС е обновена с млади и кадърни хора. Щях да направя още, ако не бяхме оплюти така. Това са факти, а срещу тях никой не може да говори. Футболните  делегати избират президент. Нито един клуб не поиска оставката ми. Казвам това и няма да отговарям на въпроси. До тук се стигна и благодарение на вас", коментира Михайлов на днешната пресконференция.