Протест срещу ръководството на БФС започна в София.

В акцията, която стартира малко след 17:00 часа в района на Националния стадион "Васил Левски" в София, се включиха хиляди привърженици от столицата и от страната Те блокираха района на "Орлов мост“, като органите на реда успях а да възстановят движението в района малко преди 18:00 часа.

Запалянковците скандираха "Оставка" и обидни квалификации към Българския футболен съюз.

Към протеста се присъедини и група унгарски ултраси.

Фенове закрепиха транспарант с "Оставка. 18 години стигат" на един от пилоните на "Орлов мост“, визирайки периода на управление на президента на БФС Борислав Михайлов.

Основните искания на протестиращите са незабавна оставка на Михайлов и на цялата управа на централата и насрочване на извънреден Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде избрано ново ръководство.

За охраната на мероприятието са ангажирани около 1 600 полицаи от СДВР.

Служителите на реда затвориха подстъпите към стадиона още в ранния следобед, като движението на моторни превозни средства по булевард "Евлоги Георгиев" в района пред стадион "Васил Левски" бе спряно и се пропускаха само автобусите на градския транспорт.

На униформените е на разположение и водно оръдие.

Малко след 17:30 часа част от запалянковците пристигнаха на "Орлов мост“ и движението там също беше спряно.

Организаторите на протеста призоваха събитието да премине мирно, като на него всеки български фен да изрази мнението и позицията си със скандирания, транспаранти, знамена и разрешена пиротехника, спазвайки законите на Република България, без нарушаване на правилата и агресия срещу органите на реда.

Националният отбор на България по футбол ще играе тази вечер от 19:00 часа европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на стадион "Васил Левски".